2010-03-23 21:35:29• hírek • Szatmar.ro

Brillírozott a VSK

A lányok 23 pontos győzelemmel rukkoltak elő a Craiova elleni rangadón.

A rájátszásba jutás szempontjából is nagyon fontos meccs várt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatára a Craiova ellen. A gárda utóbbi időben mutatott játéka nem sok jót ígért, ám a lányok, hosszú idő után, ismét elkápráztatták közönségüket és 90-67-es győzelmet arattak.

A hazaiak az első perctől fogva igen határozottan, és ami ennél is fontosabb, pontosan játszottak, megmutatva a vendégeknek, ki is az úr pályán. A VSK ennek köszönhetően remek első negyedet vágott ki és 24-13-as előnnyel vonulhatott szusszanni. A lányok a második játékrészben még rátettek egy lapáttal támadásban, ám a védekezésre is odafigyeltek, így ezt a negyedet 27-15-re hozták, ami összességében már 23 pontos előnyt jelentett.

A csapatból nehéz lenne bárkit is külön kiemelni, mivel „nagyon ment a henger", amit remekül mutat a meccs végi statisztika is: C. Pop és Pavel egyaránt 21 pontig jutott, Dragoescu pedig 16-ig.

A nagyszünet után, főleg a harmadik negyed végén aztán, az előny és a biztos győzelem tudatában Dan Fleseriu edző egyre nagyobb szerepet szánt a cseréknek is. Ezzel együtt a VSK ezt a negyed is hozta 10 ponttal. Az utolsóban aztán két junior, Mészáros Izabella és Nagy Anita is szóhoz jutott, a Craiova csökkentette is a hátrányát, de a 90-67-es győzelem után a közönség elégedetten köszönhette meg a csapatnak a keddi meccset.

A VSK-ra a hétvégén újabb nehéz feladat vár, a Román Kupa Final Fourjában lép pályára Bukarestben, az elődöntőben pénteken 17 órától a sepsiszentgyörgyiekkel mérkőzik, a másik ágon a Târgovişte és a Bukaresti Olimpia találkozik 15 órától. Szombaton a vesztesek mérkőznek a bronzéremért (15.00), a győztesek pedig a trófeáért (17.00, RTV 3).

A osztály, 9. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Craiovai SCM 90:67 (24:13, 27:15, 26:16, 13:23)
A szatmári pontszerzők: C. Pop 21, Pavel 21, Drăgoescu 16, Hardy 8, Ciocan 7, Povilonyte 6, Ivan-Urse 4, Diatta 2, Pricop 2, Mészáros 2
Játszott még: A. Pop, Nagy.


A Craiova ellen lépett pályára a VSK


A Craiova ellen lépett pályára a VSK


A Craiova ellen lépett pályára a VSK


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: